måndag 29 februari 2016

Sista dagarna i Saari, norrsken vid Grillpaviljongen

Sista veckoslutet på Saaris gård, soligt och kallt, frostigt, nästan silvrigt. Vandrade en sista gång till fågeltornet. Hoppas se strandängarna med de betande korna på sommaren. En hare kom skuttande framför mig på stigen, så stor den var, den sprang på långa spänstiga ben och flygande öron. Ingen liten citykanin! Hann inte fota den, men sedan sprang en annan hare (eller var det densamma?) i ilfart över det snöiga fältet. Hann fota den på långt håll innan den försvann in i skogen.
  På Saari upptäcker man hela tiden nya konstverk. Visste inte att den fina grillplatsen, Karusellpaviljongen, är gjord av Jan-Erik Andersson. Roliga grillkorvsmönster på golvet, en mumintrollsk åskvigg ute på taket. Vi satt där en kväll och grillade.
  Samma kväll såg jag mitt livs första norrsken, blekt gröna gardiner som fladdrade uppe i skyn. Helt magiskt! Det blev inga foton, men återkommer snart med mera foton på oss som vistades på Saari i januari-februari. Nu har vi alla åkt hem, men vi lovade att hålla kontakt. Och så har vi ju vårt gemensamma projekt, det som har att göra med finskans komplicerade grammatik, typ tietämättömyydellämmekään...




Här kommer haren springande

Grillpaviljongen, design Jan-Erik Andersson





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar